Talpmasszázs

„A legtermészetesebb talpmasszázs a mezítláb járás."

A talpmasszázzsal utánozhatjuk a mezítláb járást. A láb ugyanis (a testtel és a tudatalattival) nem érzékeli a „csalást”: a masszázs által kiváltott érzeteket – az elvárást kielégítve – a mezítláb járáshoz hasonlóként továbbítja. De jól jegyezzük meg, a legtermészetesebb talpmasszázs a mezítláb járás, és amikor csak lehet, járjunk mezítláb!” (Ferdinand Soder-Feichtenschlager, Maresi Weiglhofer: Gyógyító talpmasszázs c. könyvéből)

„A reflexzónamasszázs évezredes tapasztalatok alapján azon alapszik, hogy a láb az emberi szervezet tükörképe. (a mi nyelvünkben is sokféle szólásmondás utal a láb jelképes szerepére. Ilyen például: erős vagy gyenge lábon áll, megáll a saját lábán, két lábbal áll a földön stb.) A lábmasszázs során az egész emberrel kerülünk kapcsolatba, s eközben azt az elvet valósítjuk meg, hogy a masszázzsal valamit mozgásba hozunk, valamit megindítunk. Aktiváljuk az életenergiákat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a test egyes pontjainak vagy zónáinak a masszírozásával bizonyos szervek működése javítható, fájdalmak csillapíthatók, vagy sok esetben teljesen megszüntethetők, függetlenül attól, hogy a kezelt pont vagy zóna milyen távol van a szóban forgó szervtől.

A reflexzóna-masszázs során a lábon vagy a kézen az emberi szervezet kicsinyített másán dolgozunk, és az energiakapcsolatok révén hatást gyakorolunk az ember egészségére, testi és lelki működésére egyaránt. Ezeket a lábon, illetve a kézen található kicsiny szervvetületeket nevezzük reflexzónáknak. E zónák masszírozása a nekik megfelelő testrészekben meghatározott reakciót vált ki.”

Célja:

  • Egészség megőrzése.
  • Betegségek megelőzése.
  • Betegségek kezelése: légzőszervi (asztma, allergia), szív és érrendszeri, anyagcsere, emésztőrendszeri, hólyag és vese, belső elválasztású mirigyek, nyirokrendszeri, reumatikus panaszok esetén.

A talpmasszázs ellenjavallatai:

  • A láb betegségei vagy sérülései esetén. (pl. visszérbetegség vagy lábgombásodás stb.)
  • Súlyos fertőző vagy magas lázzal járó betegség esetén.
  • A vénák vagy a nyirokrendszer gyulladásos folyamataiban.
  • Veszélyeztetett terhességben.
  • Súlyos depressziós állapotokban.

Talpmasszázs ára:

60 perc          5.000 Ft

Bérlet:

5 x 60 perc = 25.000 Ft (+1 kezelés ajándék)