Masszázs régen és ma

Régen:

 „Ezalatt egy gyógybánást értünk, amely főrészben kenés, dörzsölés, gyúrás és kopogtatásból áll, és az egész testre, vagy pedig a megbetegedett testrészekre alkalmaztatik” (A masszázs definíciója a XIX. században.)

Ma:

Minden masszázs alapja a kézzel történő érintés, ezáltal érvényesül a kontaktus gyógyító hatalma. „A masszázs a bőrön, a test felszínes rétegein kézzel végzett mechanikus kezelés. Meghatározott fogások kötött sorrendben kivitelezett sorozata, melyet a masszőr begyakorolt, módszeres, rendezett módon, adagolt erejű ritmikus mozgásokkal hajt végre terápiás céllal.”

  • A fájdalom elleni védekezésül az izmok megkísérlik az azt kiváltó mozgásokat blokkolni, melynek következtében izomspazmus alakul ki. A feszes izmok között a nyomás alá kerülő erek beszűkülnek, a környező szövetekben  oxigén- és  tápanyag-ellátási  zavar lép fel. Az elégtelen oxigénellátás és az anyagcseretermékek felhalmozódása fokozza a fájdalmat, így az izomspazmust is. Masszázzsal ezt sikerrel tudjuk oldani.
  • A masszázs jótékony hatásai között ismert a különböző betegségek megelőzése, egészségmegőrző hatása, a teljesítőképességünk, szépségünk karbantartása. Az egész testet kívül és belül felfrissíti, feszesít és fogyaszt, segíti a véráramlást, vérkeringést és az anyagcserét. Ellazítja az izmokat, nyugtató hatású. A hormontermelődésre, az emésztőrendszer működésére, a belső szervekre és az anyagcserére is jótékony hatással van.


A masszázs célja:

  • A fájdalom csillapítása,
  • a szövetek vérellátásának, lokális keringésének javítása,
  • a szöveti oxigenizáció és anyagcsere fokozása,
  • az izomtónus normalizálása,
  • nyugtatás, lazítás,
  • a szervezet általános állapotának javítása.

Válasszon masszázsaink közül! Ha segítségre van szüksége a döntésben elérhetőségeinken megtalál, nyugodtan hívjon bennünket vagy küldjön e-mailt!

A lenti űrlap segítségével is kapcsolatba léphet velünk:

Kapcsolat

E-mail *:
Üzenet:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!