Fekvő infraszauna

A hő emberi szervezetre gyakorolt hatása:

„Adjatok egy szert, amivel lázat kelthetek, és minden betegséget meggyógyítok.” (Parmenidész)

Az emberi test felmelegítése jótékony hatással van a szervezetre. A vérellátás fokozódik, az anyagcsere és a kiválasztási folyamatok meggyorsulása következtében fokozódik a szervezet salakmentesítése (izzadás), csökken a túlzott savasodás. Testünk immunrendszere aktivizálódik, védekező és öngyógyító erőink növekszenek: a test melegének növekedése mozgósítja a fehérvérsejtek, védekező anyagainkat és mechanizmusainkat. A vérkeringés gyorsulása jótékony hatást gyakorol a szív- és keringési rendszerre is.

A hő gyógyító hatását legeredményesebben mindenféle reumatikus jellegű betegség, az izmok és ízületek megbetegedései, hosszú ideje tartó gerinctáji fájdalmak (hát- és derékfájás, lumbágó, isiász, Bechterew-kór, nyakmerevedés), ízületi elváltozások, vállmerevség, illetve váll-kar tünetcsoport, csípő- és térdízületi panaszok, izommerevség, továbbá megfázásos és allergiás megbetegedések, nátha, orrmelléküreg- és egyéb gyulladások, légúti megbetegedések, hörgőasztma, krónikus hörghurut megbetegedéseknél lehet alkalmazni.

A természetgyógyászatban a hő gyógyító hatását méregtelenítésre, a szervezet salaktalanítására használják. Csökkenti a mozgásszervek, izmok, ínszalagok, kötőszövetek, ízületek fájdalmas elváltozásait, az életkor növekedésével gyakoribbá váló krónikus megbetegedéseket, amelyek összefüggésben állnak a szervezet elsavasodásával.

Szépségápolásban a leghatékonyabb fogyasztóeszköz. A bőr vérellátását javítja, a bőrt megszabadítja a szennyeződésektől, az elhalt hámsejtektől. Ezáltal az „megfiatalodik”, lágyabb és puhább, rugalmasabb lesz.

AZ INFRASZAUNA A GYÓGYÍTÓ HŐHATÁS ALKALMAZÁSÁNAK LEGMODERNEBB ESZKÖZE!

Az infravörös hőkabin a láthatatlan hasznos fény tartományában infravörös sugarakat bocsát ki (mint a koraszülött osztályok inkubátora). A bőr gyengéden és egyenletesen felmelegszik, a pórusok kitágulnak, a sugarak egyenletesen áthatolnak a vérerekkel gazdagon átszőtt bőrrétegen. Kb. 4 cm-es mélységben a bőr alá hatolnak, ahol hőenergiává alakulnak, és a véráram útján gyorsan eloszlanak az egész testben. Rövid idő alatt kellemes melegérzetünk támad.

Kedvezőbb hőmérséklet: az infravörös hőkabin használata kellemes érzés, mert alacsony, 40-60 Co-os hőmérsékleten fejti ki ideális hatását. A bőr és a bőr alatti szövetek nincsenek túlzottan magas hőhatásnak kitéve, mert a sugarak mélyen behatolnak a bőr alá, a test szöveteibe, így a normális testhőmérséklethez sokkal közelebb álló hő belülről kifelé gyakorol nyomást.

Jobb méregtelenítő hatás: az izzadás mennyisége kb. háromszor annyi, mint a hagyományos, magas hőmérsékletű szaunákban. A kiizzadt verejtékben a belülről kifelé irányuló hőhatás következtében kb. 3-7-szer nagyobb mennyiségű nem vízjellegű összetevő található, a mélyen fekvő testszövetek jobb elérhetősége által a méregtelenítő hatás 20-60-szorosa a hagyományos szaunáénak.

Szélesebb körű használhatóság: sok olyan esetben, amikor a hagyományos szauna a fejet is érő hőterhelés és a magasabb hőmérséklet miatt nem használható, az infraszaunát lehet használni, mert egyrészt itt a fej a kabinon kívül helyezkedik el, másrészt a szervezetet érő hőhatás sokkal közelebb van a normális testhőmérséklethez.

Nagyobb hatékonyság testformálás, fogyókúra esetén: az infraszaunával 2,5-szer rövidebb idő alatt érünk el azonos kalória-felhasználást. A készülék 30 perces használatával 900 kalória veszteséget lehet elérni, amit vízfogyasztással nem vesz vissza a szervezet (ez kb. 15 km-es futótréningnek felel meg). A kúraszerű vagy tartós használat a zsírcsomókat fellazítja, a nyirokfolyadékok intenzív keringetésével az izomzatot átrendezi: az alakot ideálisan átformálja.

Szépségápolás: a pórustisztító és sejtregeneráló hatás következtében a bőr egy 10-15 kezelésből álló kúra alatt 5-10 évet fiatalodik. Ez az infraszauna használatának leglátványosabb külső hatása.

Sport: kiválóan alkalmazható - különösen teremsportoknál vagy rossz időben, a szabadban végzett tréning helyett - bemelegítésre, a sportsérülések elkerülésére.

Az energiaszint növelése: a méregtelenítő funkció közvetlen következménye, hogy az egész szervezetre stimuláló hatása van. Energiaszintünk, szellemi és fizikai teljesítményünk az élet minden területén növekszik. Sokkal kevésbé leszünk fáradékonyak, testi-lelki tűrőképességünk és fájdalomküszöbünk jelentősen megnő.

Betegségmegelőzés: az immunrendszer erősítése sokkal hatékonyabb. Könnyebben elkerüljük az allergiát, megfázást, influenzát, egyéb megbetegedéseket. Ha a betegséget mégis megkapjuk, sokkal hamarabb kigyógyulunk belőle.

 

Fekvő infraszauna ára:

60 perc          1.500 Ft